• NL
M.F.A. (Marina) van Gaans
Functie
verpleegkundig specialist
Aandachtsgebied
longziekten, longoncologie en palliatieve zorg
Opleiding
Master of Advanced Nursing Practice (MANP)
Afdelingen

 

‘In 2010 heb ik de opleiding tot verpleegkundig specialist afgerond. Tijdens deze opleiding ben ik bij het specialisme longziekten terecht gekomen en hier nooit meer weggegaan. Eerst heb ik een aantal jaren in de kliniek gewerkt op de afdeling waar de longpatiënten opgenomen lagen. Het dagelijks visite lopen, het zorgdragen voor het continueren van het medisch behandelplan en het uitgebreide contact met de patiënt en zijn familie was voor mij een zeer waardevolle periode. In die tijd had ik op de afdeling ook zorg voor de patiënten met longkanker en daar is, samen met de palliatieve zorg, mijn interesse naar toe gegaan.

Sinds een jaar of 3 ben ik 2 dagen werkzaam op de poli van de longoncologie. Mijn taken hier zijn het voorlichten en begeleiden van patiënten gedurende en na de behandeling met chemotherapie. In 2014 heb ik bijgedragen aan het opzetten van de COP-zorg, ons consultteam ondersteunende en palliatieve zorg. Naast het werk op de oncologiepoli ben ik 2 dagen werkzaam als consulent in dit palliatief team waarvan ook 1 dag in Alkmaar.

Om patiënten en familie in de palliatieve fase bij te staan voer ik uitgebreide gesprekken. Dit vind ik prachtig werk. Het is enorm belangrijk om de kwaliteit van leven van de patiënten in de laatste levensfase te bewaken en waar nodig proberen deze te verbeteren. Het doel is om het einde van het leven op een mooie en waardige manier te laten verlopen.

In het dagelijks leven ben ik getrouwd en heb 2 kinderen. Ik hou van lezen, tennissen, naar de sauna gaan en heb een passie voor het reizen naar verre landen.’  

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: M.F.A. (Marina) van Gaans