• NL
N.H. (Nynke) Buter
Functie
kinderarts
Specialisatie
kindergeneeskunde
Aandachtsgebied
kinderurologie/nefrologie, sociale pediatrie
Opleiding
Kindergeneeskunde
BIG-nummer
19061661001
Afdelingen

 

'Een goed begin is het halve werk, dat geldt ook voor een mensenleven. Het is een voorrecht om als kinderarts vaak letterlijk aan de wieg te mogen staan en ouders en kind te begeleiden in een spannende en soms moeilijke periode in hun leven. Ik zie kinderen soms eenmalig, maar chronische zieke kinderen zie ik tot in hun jong volwassenheid. Over de veerkracht van kinderen en hun heldere vaak non verbale communicatie verbaas en verheug ik me dagelijks.

Binnen de vakgroep kindergeneeskunde zie ik veel kinderen met blaas en nierproblemen. Bij plasproblemen is soms met eenvoudige adviezen veel te bereiken. Het geeft me enorme voldoening als kinderen na een paar maanden trots vertellen dat ze niet meer nat zijn.
Verder ben ik voor mijn collega’s aanspreekpunt als het gaat om kindermishandeling. Dat confronteert je met veel verdrietige verhalen. Gelukkig geeft het uitgangspunt dat ouders uiteindelijk het beste voor hun kind willen vaak een opening voor een gesprek.

De kindergeneeskunde is een prachtig vak waarin je elke dag je hoofd, je handen en je hart nodig hebt om voor elk kind en ouder de juiste behandeling te vinden. Het is fijn om daaraan te werken met een gemotiveerd, multidisciplinair team en tegelijkertijd bij te dragen aan de opleiding van toekomstig artsen en verpleegkundigen.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: N.H. (Nynke) Buter