• NL
dr. A. (Annebeth) de Vries
Functie
chirurg
Specialisatie
Kinderen en brandwonden
Opleiding
Opleiding tot chirurg in MCA en VUmc met differentiatie kinderchirurgie en traumachirurgie. Fellow traumachirurgie chirurgen Noordwest en AMC.
BIG-nummer
89056727601
Afdelingen

 

Dr. de Vries is werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Dit is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Onze chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

‘Mijn werkzaamheden vinden vooral plaats in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. In het Brandwondencentrum Beverwijk leveren we met een multidisciplinair team (team van verschillende specialisten) gespecialiseerde zorg aan mensen die een verbranding hebben opgelopen. Het doet me goed om deze mensen met aandacht te kunnen behandelen. Hiernaast houd ik mij samen met collega’s bezig met alle ontwikkelingen binnen ons vakgebied, bijvoorbeeld door veel wetenschappelijk onderzoek te doen. Dit is iets wat ik belangrijk, maar vooral ook leuk vind om te doen. Kortom, ik ben blij dat ik als chirurg van dit team deel uitmaak.

Veel van onze brandwondenpatiënten zijn helaas kinderen. Dit is een patiëntenpopulatie waar altijd al mijn hart heeft gelegen. Ik vind het dan ook heel fijn om me naast de brandwondenzorg in te zetten voor de andere chirurgische behandelingen bij kinderen. Dit kan gaan om een blinde darmontsteking, een liesbreuk of bijvoorbeeld een gebroken been.

De heelkunde is en blijft natuurlijk het mooiste vak dat er is; ‘gewoon, omdat het er ècht toe doet.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. A. (Annebeth) de Vries