• NL
dr. L.M. (Liesbeth) Kager
Functie
maag-, darm- en leverarts
Specialisatie
maag-, darm- en leverziekten
Aandachtsgebied
endoscopische echografie (EUS), endoscopie, ziekten van lever, alvleesklier en gal (HPB), oncologie en maag-darm infecties
Opleiding
Academisch Medisch Centrum, Amsterdam; VU medisch centrum, Amsterdam
BIG-nummer
19061117401
Afdelingen

 

'Mijn studie Geneeskunde heb ik gevolgd in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam, alwaar ik ook gepromoveerd ben op een onderwerp binnen de subafdeling infectieziekten. Na enkele jaren een brede basis gelegd te hebben als internist in opleiding, heb ik mijn opleiding tot maag-, darm-, leverarts vervolgd in het Academisch Medisch Centrum. Hierbij heb ik een stage gevolgd in het VU medisch centrum, waarbij ziektes van de dunne darm, zoals coeliakie en tumoren van de dunne darm, aan bod kwamen. Mijn laatste opleidingsjaar heb ik me volledig gericht op de HPB ziekten en het doen van endoscopische echo’s. Het specialisme maag-, darm-, leverziekten boeit mij elke dag weer, aangezien enerzijds de beschouwende kant van de geneeskunde aan bod komt en een kant, waarin ik anderzijds praktisch bezig kan zijn. Met andere woorden, ik zie het elke keer weer als een grote uitdaging om uit een klachtenpatroon van een patiënt de juiste diagnose te stellen, terwijl daarnaast het verrichten van endoscopieën en endoscopische interventies een mooie afwisseling geeft.

Sinds 2015 ben ik werkzaam bij Noordwest Ziekenhuisgroep, waarbij ik grotendeels in Alkmaar werk, afgewisseld met één dag op locatie Den Helder.
Ik heb mij onder andere gespecialiseerd in het verrichten van endoscopische echografie (EUS), waarbij het gaat om van binnen uit, door middel van geluidsgolven, organen als de maag, slokdarm, galwegen en alvleesklier te bekijken. Verder heb ik veel interesse in de ziekte pancreatitis en ben ik betrokken bij wetenschappelijk onderzoek hieromtrent. Onlangs heb ik een overzichtsartikel geschreven over pancreatitis voor een internationaal tijdschrift. Tot slot ligt mijn interesse bij grote poliepen en colorectaal carcinomen. Het geeft mij veel voldoening de patiënt zo goed mogelijk te behandelen en te begeleiden bij deze aandoeningen, die toch vaak veel impact hebben.
Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuis met heel veel ervaring met deze ziekten, ik werk hier dan ook met veel plezier.'
 

Bijzonderheden:

  • promotie in 2014 (Universiteit van Amsterdam): ‘Coagulation and fibrinolysis in tuberculosis, melioidosis and beyond’
  • voorzitter vakgroep MDL Noordwest
  • lid NVMDL commissie kwaliteitsvisitatie

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. L.M. (Liesbeth) Kager