• NL
C. van (Chris) Dijk
Functie
verpleegkundig endoscopist
Opleiding
Endoscopieverpleegkundige, Verpleegkundig endoscopist
BIG-nummer
9911915130
Afdelingen

 

'Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige liep ik stage op de afdeling endoscopie. Dit specialisme trok meteen mijn aandacht en na mijn opleiding tot verpleegkundige, ben ik in 2010 op deze afdeling komen werken als endoscopieverpleegkundige. De technische kant, de zorg voor de patiënt en de directe samenwerking met de maag-, darm- en leverartsen maakt dit tot een boeiend vak gebied voor mij. 

Toen ik in 2015 de mogelijkheid kreeg een opleiding te volgen tot verpleegkundig endoscopist ,heb ik deze met beide handen aangegrepen. Als verpleegkundige endoscopist ben je speciaal opgeleid om zelfstandig coloscopieën te doen. Dat doe ik 3 dagen per week, zowel in Den Helder, Schagen als Alkmaar en altijd onder supervisie van een MDL-arts. Supervisie houdt in dat je te allen tijde een beroep kan doen op een MDL-arts. Deze lijnen zijn heel kort en dat maakt het fijn samenwerken.

Als verpleegkundig endoscopist wil ik graag de tijd nemen om te zorgen dat de coloscopie zo min mogelijk als belastend wordt ervaren voor de patiënt. Het is voor veel patiënten toch een onderzoek blijft dat bepaalde spanning met zich meebrengt, of het nu gaat om de voorbereiding, het onderzoek of de uitslag.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: C. van (Chris) Dijk