• NL
 info

Zo nodig verwijst uw medisch specialist u voor een PET CT scan van het hart met behulp van radioactief ammonia (NH3) door naar de afdeling nucleaire geneeskunde. Met dit onderzoek worden de doorbloeding, de beweging en de pompfunctie van de hartspier in beeld gebracht. Met dit onderzoek combineren we in 1 apparaat 2 onderzoeken.

  • De PET-scan brengt de stofwisseling van cellen in beeld
  • De CT-scan brengt de bouw en ligging van organen en weefsels in beeld

Doordat beide scans in 1 onderzoek worden gecombineerd geven de beelden zeer veel informatie.

Het radioactieve ammonia (NH3) wordt gemaakt in het cyclotron en heeft een halfwaardetijd van slechts 10 minuten. Dit betekent dat de dosis elke 10 minuten halveert. Hierdoor is vervoer over de weg uitgesloten. We kunnen dit onderzoek dan ook alleen maar uitvoeren omdat het cyclotron op locatie staat. Het produceren van deze radioactieve stof en het uitvoeren van het hartonderzoek is tot op de seconde nauwkeurig op elkaar afgestemd.

Informatie
Meer informatie over uw onderzoek vindt u in de bijbehorende patiëntenfolder.

Geef door als u zwanger bent of borstvoeding geeft
Het is belangrijk dat u bij deze onderzoeken van tevoren doorgeeft of u zwanger bent of borstvoeding geeft. Dit kan van invloed zijn op de voorbereiding en op het wel of niet doorgaan van het onderzoek.

Bent u verhinderd?
Kunt u door ziekte of andere omstandigheden uw afspraak niet nakomen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. In uw plaats kan dan mogelijk een andere patiënt geholpen worden. Als u dat wilt, kunt u meteen een nieuwe afspraak maken.

> Algemene informatie over nucleaire geneeskunde

Websites

Geen websites gevonden.

 Ziektebeelden
Geen ziektebeelden gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: PET CT scan met ammonia (NH3)