• NL
Gepubliceerd: 11-06-2024, laatst gewijzigd: 11-06-2024

Open dag en Dag van de Bouw geslaagd!

Alleen maar blije gezichten op de open dag van en Dag van de Bouw afgelopen zaterdag. Zo’n 2500 bezoekers kwamen naar Alkmaar, en zo’n 700 richting Den Helder om eens binnen de ziekenhuismuren te kijken. Extra bijzonder was het dat dit keer ook de bouwplaats in Alkmaar open was. Dat trok veel bekijks!

Programma open dag
Er was van alles te doen. Natuurlijk was de berendokter aanwezig. Maar goed ook, want veel kinderen hadden hun zieke knuffels en poppen meegenomen. Voor de Vrienden van Noordwest werd ijs verkocht en binnenkijken in de poliklinische OK was ook populair. De vegetarische hapjes bij de centrale keuken vonden gretig aftrek en de ambulances op beide locaties waren voor velen interessant. Er waren veel zorgprofessionals met hun familieleden, maar ook veel geïnteresseerden uit de omgeving.

Open dag in cijfers

  • in Alkmaar waren 50 afdelingen/specialismen vertegenwoordigd, in Den Helder 40
  • zo’n 450 Noordwesters hebben meegewerkt aan de open dag, waarvoor heel veel dank!
  • er zijn ruim 3000 speciale Noordwestkoekjes van bakkerij Fermento doorheen gegaan
  • er zijn een paar duizend foto’s gemaakt in de fotobooth waarbij bezoekers in zorguniformen op de foto konden
     

Dag van de bouw
Ook openden MedicomZes, ULC Installatietechniek en Noordwest trots de bouwplaats van nieuwbouw fase 1 op locatie Alkmaar. Omwonenden, collega’s, familie, vrienden, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden kregen een uniek kijkje achter de schermen op de bouw van de nieuwe acute as. De grote belangstelling met eveneens zo’n 2500 bezoekers benadrukte het belang van de nieuwbouw voor Alkmaar en de regio. We kijken terug op een geslaagde dag.

Nieuwbouw in de krant
Het ambitieuze nieuwbouwproject trok ook de aandacht van het Noordhollands Dagblad, dat in de krant van 6 juni een uitgebreid artikel publiceerde over het nieuwe ziekenhuis met de titel ’Zorgkolos in wording.’ In het artikel lichten Ed Lenting, projectmanager bij MedicomZes en Peter Geerlings, directeur nieuwbouw bij Noordwest toe: 'De ruwbouw is nagenoeg gereed, we zijn al over de helft. Het hoogste punt is onlangs bereikt. Alles is zo goed als wind- en waterdicht.'

Het volledige artikel is te lezen via deze pdf-bestanden:

En is voor abonnees beschikbaar via het Noordhollands Dagblad: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20240605_50639572


 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws