• NL
 info

Een mallet finger is een afwijkende gebogen stand van de vinger doordat u het laatste kootje niet meer kunt strekken. Dit komt door een gescheurde pees die er normaal voor zorgt dat u uw vinger kunt strekken. Het kan zijn dat er ook stukje bot mee losscheurt (ossale mallet finger). Behandeling met een spalk is vaak voldoende.

Operatie bij een mallet finger
Is de pees samen met een groter stukje bot losgescheurd? Dan is een operatie nodig. De chirurg zet het stukje bot met kleine metalen pennetjes weer vast aan het vingerkootje. De pennetjes worden na een paar weken verwijderd.

Hoe bereidt u zich voor op behandeling van een mallet finger?
De chirurg legt u goed uit hoe u zich op de behandeling, een eventuele operatie en de periode van herstel kunt voorbereiden.

Wat kunt u na de behandeling verwachten?
Een belangrijke voorwaarde voor goed herstel is dat u een eventuele spalk dag en nacht onafgebroken draagt. U krijgt verder van een handtherapeut adviezen en oefeningen.

Uw zorgverlener
Noordwest heeft specialisten vanuit verschillende disciplines in huis om u te behandelen voor een mallet finger. U wordt bijvoorbeeld behandeld door een algemeen chirurg, plastisch chirurg, orthopedisch chirurg of hand- en polschirurg.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Mallet finger - behandeling