• NL
 info

Het polsgewricht bestaat uit handwortelbeentjes en de uiteinden van het spaakbeen en de ellepijp in de onderarm. Bij een gebroken pols, oftewel een polsfractuur, is meestal het spaakbeen en/of de ellepijp gebroken. Afhankelijk van de breuk, zijn de volgende behandelingen mogelijk:

  • de pols wordt in de goede stand teruggezet: daarna krijgt u 4 tot 6 weken gips
  • als terugzetten niet lukt en/of de schade te groot is, is een operatie nodig: het gebroken bot wordt met een plaatje en schroeven vastgezet


Hoe bereidt u zich voor op behandeling van een gebroken pols?
De handchirurg legt u goed uit hoe u zich op de behandeling, een eventuele operatie en de periode van herstel kunt voorbereiden.

Wat kunt u na de behandeling verwachten?
Na een eventuele operatie krijgt u tijdelijk gips en/of een (afneembare) spalk. Voor goed herstel krijgt u verder zo nodig handtherapie. Het duurt zo’n 3 tot 6 weken voordat de breuk goed hersteld is. Maar het duurt nog zo’n 3 maanden voordat u uw pols weer goed kunt gebruiken.

Uw zorgverlener
Noordwest heeft specialisten vanuit verschillende disciplines in huis om u te behandelen voor een gebroken pols. U wordt bijvoorbeeld behandeld door een algemeen chirurgorthopedisch chirurg of hand- en polschirurg.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Gebroken pols - behandeling