• NL

Heeft u een afspraak op een van onze poliklinieken? Dan adviseren wij u om de informatie op deze pagina's rustig door te lezen. Dit helpt ons om u tijdens uw bezoek in Noordwest Ziekenhuisgroep goed van dienst te zijn.

Wat neemt u mee?

  • altijd uw identiteitsbewijs
  • altijd een overzicht van uw medicijnen, aan te vragen bij uw apotheek
  • als u een afsprakenkaart heeft neemt u die dan mee
  • in sommige gevallen uw verwijsbrief (meestal heeft uw huisarts deze al digitaal naar ons verzonden)
     

Met wie krijgt u te maken?

Noordwest Ziekenhuisgroep is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Daarom zijn op veel poliklinieken naast specialisten ook arts-assistenten, co-assistenten, verpleegkundig specialisten en/of verpleegkundige consulenten betrokken bij uw onderzoek en behandeling. Arts-assistenten zijn volledig bevoegde artsen die al dan niet in opleiding zijn tot specialist. Co-assistenten zijn studenten in opleiding tot arts. Verpleegkundig specialisten en verpleegkundige consulenten zijn gediplomeerde verpleegkundigen die bevoegd zijn om een deel van de (medische) behandeling uit te voeren. Al deze zorgverleners doen dit onder verantwoordelijkheid van en in nauw overleg met de specialist. Deze specialist is eindverantwoordelijk voor uw medische behandeling. Dit is dan ook uw zogenoemde hoofdbehandelaar. Weet u niet wie uw hoofdbehandelaar is? Vraag dit dan na bij de medewerker van de polikliniek of tijdens het spreekuur aan de arts. Wilt u uw hoofdbehandelaar spreken, dan vraagt u dit aan de medewerker van de polikliniek.

Hoe kunt u zich voorbereiden?

Soms is het handig om vooraf te bedenken wat u de arts tijdens het consult wilt vragen. Wij raden u aan deze vragen alvast op te schrijven. In de brochure 'Wat vraag ik aan mijn arts?' vindt u hier meer over.

Iemand meenemen
Neem iemand mee die u vertrouwt: samen hoort u meer dan wanneer u alleen bent. Ook kunt u dan nog met die persoon napraten over het gesprek. Ook kan de ander tijdens het gesprek opschrijven wat de arts zegt. U kunt het dan nog een keer nalezen.

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

Hoe bereid u uw kind voor?

Een bezoek aan het ziekenhuis kan een indrukwekkende gebeurtenis zijn voor uw kind. Het is daarom belangrijk dat uw kind weet waarom het naar het ziekenhuis moet en wat er gaat gebeuren, zodat uw kind zich zoveel mogelijk op zijn gemak voelt bij ons. Een goede voorbereiding helpt daarbij en is ook goed voor de verwerking achteraf. Wat kunt u als ouder doen om uw kind voor te bereiden op een bezoek aan het ziekenhuis? Lees de tips in de folder 'Begeleiding van uw kind'. Met de jongste kinderen kunnen ouders het fotoverhaal 'Voor het eerst naar het ziekenhuis' bekijken.

Wat gebeurt er tijdens het consult?

Tijdens het eerste consult bespreken we de aard van uw klacht(en). Vaak vindt een lichamelijk onderzoek plaats naar uw klachten. Afhankelijk van de bevindingen van het consult maken we afspraken voor een aanvullend onderzoek of een herhalingsconsult. Specifieke informatie over onderzoek en behandeling ontvangt u op de polikliniek.

Fotoverhaal kind: 'Voor het eerst naar het ziekenhuis'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Het consult